tel. 038 465 92 28

Cursussen


Een zwangerschapscursus bereidt je voor op de bevalling of op de borstvoeding. De keuze voor het wel of niet volgen van een cursus, alleen of met je partner, is persoonlijk. Er zijn verschillende cursussen mogelijk. Bij de meeste cursussen komt je partner één of twee keer mee. Sommige cursussen kun je geheel samen met je partner doen. Wanneer je geen tijd hebt om naar een cursus te gaan dan kan je ook via ZWNGER een online cursus volgen.

Het volgende aanbod is er in Zwolle. 

Borstvoeding
Basic Black Vitaal Zwanger
Haptonomie
Hypnobirthing
Mensendieck
Mom in balance
Pilates
Samen bevallen
Yoga
Zwanger en fit 
Zwemmen

Borstvoeding
Om je tijdens de zwangerschap al voor te bereiden op het geven van borstvoeding is het mogelijk een cursus te volgen.
Basic Black Vitaal Zwanger
Basic Black helpt vrouwen fit de zwangerschap in, lichamelijke klachten te verhelpen, energieker te zijn, sneller te herstellen. Hoe vitaler je bent voor en tijdens de zwangerschap, hoe sneller het lichamelijke herstel is na de bevalling. 
Klik hier voor meer info. 


Haptonomie
Haptonomie is de wetenschap van de tast en het gevoel. Deze cursus wordt bij voorkeur aan beide ouders gegeven. Er wordt geprobeerd contact te leggen met het kindje. Tevens krijg je hierbij ademhalingsoefeningen. Hypnobirthing 
Hypnobirthing is een techniek en filosofie. Bij de cursus Hypnobirthing leer je om te ontspannen en je geest volledig te concentreren op datgene waar jij je op wilt concentreren. Beperkende gedachten, angsten en teleurstellende ervaringen leer je los te laten in ruil voor positieve gedachten. Daarbij leer je je lijft te vertrouwen. Samen met je partner leer je hier technieken voor waarnaast hij ook de belangrijke rol van het bewaken van het proces heeft en zorgt dat er naar jou/jullie geluisterd wordt. Hier mee over lezen of je aanmelden.  Mensendieck
Oefentherapie Mensendieck is een therapie die mensen bewust maakt van hun houding en manier van bewegen. Deze therapie kan een adequate remedie zijn bij klachten die voortvloeien uit een te belastende houding of manier van bewegen.
Klik hier voor meer info

Mom in Balance
Actief bewegen volgens een programma dat is samengesteld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Een wekelijkse buitentraining op elk sportniveau onder professionele begeleiding. Klik hier voor meer info. 

Pilates
In de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een algemeen goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieper liggende buikspieren. Hiermee kunnen later veel zwangerschap kwalen voorkomen en verlicht worden. Daarnaast is er gericht aandacht voor ademhaling, balans en coördinatie, deze onderdelen zijn essentieel bij het steeds groter worden van je buik, maar met name de ademhaling speelt een belangrijke rol bij je bevalling. Een natuurlijke ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt jou de weeën goed op te vangen Verder richt de cursus zich op tillen, draaien, bukken tijdens je dagelijkse bezigheden. Juiste voedingshouding, opvangen van je weeën en het leren omgaan met pijn.
Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling. 
Klik hier voor meer info.

Yoga
De nadruk van deze cursus ligt met name op de ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Deze kun je gebruiken tijdens de bevalling. Je leert bewust contact te maken met je kindje. Verder maak je kennis met het aanleren van de juiste houding bij het liggen, staan en zitten en de verschillende baringshoudingen.
Zwanger en fit
Voorlichting over zwangerschap en bevalling in combinatie met bewegen en oefeningen. Vaak in combinatie met een partneravond.
Zwemmen
Bewegen in het water is de manier om veilig in conditie te blijven tijdens de zwangerschap. Je kan in het water bewegen zonder je buik, gewrichten en spieren te belasten. Naast lichte oefeningen leer je diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.