tel. 038 465 92 28

Prenataal onderzoek


Veel aanstaande ouders vragen zich af of hun kind wel gezond zal zijn. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Als zwangere vrouw heb je de mogelijkheid om je kind voor de geboorte te laten onderzoeken. Deze keuze zal besproken worden bij de verloskundige en zo nodig kan zij jullie in deze keuze begeleiden. Ook kan je gebruik maken van de website: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl. 

Er bestaat de optie met een screenende test (combinatietest of NIPT test) te onderzoeken hoe groot de kans is dat je kind het syndroom van down, syndroom van patau of het syndroom van edwards heeft. Daarnaast kan je er voor kiezen om een 20 weken echo te laten doen. Het hoofddoel van deze echo is onderzoek naar de aanwezigheid van een open rug of open schedel. Daarnaast wordt er naar de ontwikkeling van de organen gekeken.

Bij de eerste echo krijg je van ons de vraag of je meer informatie wilt over één van deze onderzoeken. Als je dat wilt krijg je een folder mee en kan je naar de informatieavond (gegeven door de verloskundigen van Bakerraad) om hier meer infomatie over te krijgen. Op de volgende controle zullen we dan uitgebreid met jullie over jullie keuze praten. 

De keuze voor een onderzoek kan lastig zijn. Je krijgt meer informatie over de gezondheid van je kind maar ook kan het ongerustheid veroorzaken en je voor moeilijke keuzes stellen. Je mag zelf kiezen of je gebruik maakt van de onderzoeken en of je bij een ongunstige uitslag vervolgonderzoek laat doen. 

 

 

·   Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.