tel. 038 465 92 28

Centering Pregnancy


Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van prenatale zorg. In plaats van individuele controles kun je kiezen voor bijeenkomsten  met  een groep van 8 tot 12 zwangeren met een vergelijkbare zwangerschapsduur. De begeleiding wordt gedaan door 2 of 3 vaste verloskundigen.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en er zal naast de controle van je bloeddruk en de groei van je kindje ook tijd zijn voor:

  • voorlichting;
  • het uitwisselen van kennis en ervaringen;
  • informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap;
  • het stimuleren van onderlinge ondersteuning.

In totaal zijn er 10 geplande bijeenkomsten, negen tijdens je zwangerschap en de tiende als alle baby's van de groep geboren zijn. Tijdens het eerste half uur van de bijeenkomst doen we de medische controles. Dat wil zeggen dat je zelf je bloeddruk en gewicht meet en de verloskundige voelt je buik en luistert naar het hartje van de baby. Daarna bespreken we in de groep een aantal onderwerpen die aansluiten bij de fase van de zwangerschap.

De controles waarbij de intake wordt afgenomen, de echo’s worden gemaakt en de controles van 36 weken zullen individueel zijn. Bij deze individuele controles zal je ook nog de andere verloskundigen zien.

Centering Pregnancy

Positief effect en voordelen

Van deze vorm van zorg is wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft op de gezondheid van moeder en kind. Onderzoek wijst uit dat Centering Pregnancy leidt tot minder vroeggeboortes. Daarnaast zijn vrouwen beter geïnformeerd over de zwangerschap, beter voorbereid op de bevalling en meer tevreden zijn over de gegeven zorg.

Voordelen van Centering Pregnancy is dat we naast de controles nog ongeveer anderhalf uur de tijd hebben om verschillende onderwerpen te bespreken. Hierdoor zal je in vergelijking met een normale controle van 15 minuten meer informatie krijgen. Het kan ook nog eens erg waardevol en ondersteunend zijn om met andere zwangeren ervaringen uit te wisselen, tips van elkaar te krijgen en ideeën op te doen. Alle bijeenkomsten zijn vooraf bekend en kun je dus vastleggen in je agenda.

We zullen met de groep bespreken hoe vaak en wanneer partners mee kunnen komen naar de bijeenkomsten. Echo controles zullen individueel plaatsvinden en dan kunnen partners indien gewenst erbij zijn.

Als je bij ons komt voor de intake zullen we met je bespreken welke vorm van zorg het beste bij je past en aansluit bij jullie behoefte. Jullie mogen zelf een keuze maken of je gebruik wilt maken van deze nieuwe manier van zorg, Centering Pregnancy.


Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.