tel. 038 465 92 28

De kraamtijd

 
De kraamperiode is een intensieve tijd. Veel dingen zijn veranderd. Jullie moeten wennen aan jullie kind, de nachten zijn onrustig en je krijgt misschien bezoek. Daarnaast krijg je uitleg van de kraamzorg en moet je nog aangifte van de geboorte doen. Ook moeten er nog boodschappen gedaan worden en wie weet moet je na twee dagen verlof weer aan het werk? Druk dus!

Probeer als kersverse ouder echt aan je rust te denken. Je vrouw wordt verwend maar ook voor jou is het belangrijk rust te nemen. Als het kan is het goed samen met je vrouw ’s middags in bed te duiken en een paar uurtjes bij te slapen.
Zorg er daarnaast voor dat er niet teveel visite komt. Bekijk welke momenten prettig zijn en probeer de tijd af te bakenen zodat jullie niet om 23.00u nog met  visite zitten maar ’s avonds samen weer een beetje op tijd jullie rust kunnen pakken. 

In de eerste dagen is er veel uitleg van de kraamzorg over de verzorging van jullie kindje. Misschien is het mogelijk om wat extra dagen vrij te nemen naast je twee dagen verlof om deze momenten mee te maken. 

De geboorteaangifte moet binnen drie werkdagen na de geboorte plaats vinden. Als jullie niet getrouwd zijn hebben jullie in de zwangerschap de erkenning al geregeld. 


Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.