tel. 038 465 92 28

Je vrouw/ vriendin nu ze zwanger is


Nu je vrouw zwanger is kan het zijn dat je wat veranderingen merkt:

Vermoeidheid
Door de zwangerschapshormonen kan je vrouw een stuk vermoeider zijn dan normaal. Deze vermoeidheid wordt vaak na een aantal weken minder. Aan het eind van de zwangerschap kan het zijn dat die vermoeidheid weer terug komt. De zwangerschap wordt fysiek zwaarder en daardoor kan het gebeuren dat ze af en toe ’s middags nog even gaat rusten. Het kan soms prettig zijn een multi-vitamine speciaal voor zwangeren voor haar te halen. Hierdoor krijgt ze extra vitamines binnen die in de zwangerschap van groot belang zijn. Mogelijk dat ze zich hierdoor ook wat beter gaat voelen.

Misselijkheid
In de eerste drie maanden van de zwangerschap komt misselijkheid vaak voor. Het kan soms helpen om een licht ontbijt op bed te brengen (crackers/beschuitje en bijvoorbeeld een kopje thee). Als ze dan een minuutje of 20-30 wacht tussen het ontbijten en opstaan is de misselijkheid vaak een stuk minder. Meestal neemt de misselijkheid na ongeveer 12 weken weer af.

Ongewone trek
Kijk niet raar op als je lekker aan het koken bent en je vrouw deze geuren niet aangenaam vindt. Maar ook omgekeerd. Dingen die ze normaal niet lekker vindt, zijn in de zwangerschap misschien juist wel erg lekker!

Emoties
Het kan zijn dat je vrouw emotioneler reageert dan gewoonlijk. In huilen uitbarsten terwijl je geen aanleiding ziet of juist boos worden om zaken die normaal geen probleem zijn. Weet dat dit vaak onderdeel is van de zwangerschapshormonen maar soms wel vraagt om het uiterste van je geduld.

Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.