tel. 038 465 92 28

De bevallingJe gaat er samen met je vrouw over nadenken waar de bevalling gaat plaatsvinden. Thuis of in het ziekenhuis, beide opties zijn (tenzij wij anders hebben aangegeven) goed. Sommige partners hebben een andere voorkeur dan hun vrouw. Het is belangrijk dat jullie je beiden goed voelen over het besluit. 

Thuisbevalling
Mochten jullie voor een thuisbevalling kiezen dan is dit even veilig als een bevalling in het ziekenhuis. De verloskundige die dienst heeft zal jullie samen met een kraamverzorgster begeleiden. Hierbij zorgen we dat alle spullen aanwezig zijn (naast het kraampakket dat jullie zelf al in huis hebben). Als jullie het prettig vinden geven we jullie continue begeleiding tijdens de bevalling. Dit houdt in dat we rond 4cm ontsluiting bij jullie blijven. Mochten er complicaties optreden, hebben we ook hier de nodige spullen voor bij ons. Soms kan het zijn dat we tijdens de bevalling alsnog naar het ziekenhuis gaan, dan zijn we hier vaak ook binnen 10-15 minuten. Na de bevalling ruimen we alles weer op en kunnen jullie genieten van jullie pasgeboren kindje.

Poli-klinische bevalling 
Als jullie voor een bevalling in het ziekenhuis kiezen gaan we op het moment dat je vrouw ongeveer 4 cm heeft naar het ziekenhuis toe. Je rijdt zelf met je vrouw naar het ziekenhuis toe. Wij gaan met eigen vervoer met jullie mee. In het ziekenhuis begeleiden we jullie verder waarbij een verpleegkundige of kraamverzorgster uit het ziekenhuis assisteert. Na de bevalling kunnen jullie, als alles goed gaat, na 2-4 uur weer naar huis.
Denk tijdens de bevalling goed aan jezelf, eet en drink op tijd! Zorg dat je voldoende eten en drinken in huis hebt. Dit zorgt dat je voldoende energie houdt. In het ziekenhuis is een koelkast en magnetron aanwezig die je kunt gebruiken. 

De bevalling gaat te snel
Als de bevalling erg snel gaat kan het zijn dat je ons belt maar we er niet op tijd kunnen zijn om de geboorte van jullie kind mee te maken. Zet ons op dat moment op de speaker, via de telefoon kunnen we horen wat je ziet en jou uitleggen wat je moet doen. Weet dat als het erg snel gaat, het vaak goed gaat.

Zorg dat je vrouw op bed ligt. Pak daarnaast hydrofiele luiers of handdoeken waarmee je het kindje kan af drogen en kan toedekken als het geboren is. Leg het kindje bij je vrouw op de buik, doe een mutsje op en wacht tot wij komen. Dan helpen wij je met de rest!
Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.