tel. 038 465 92 28
Emotioneel herstel

Veel vrouwen maken na een miskraam psychisch een moeilijke tijd door. De miskraam maakt een abrupt einde aan alle plannen en fantasieën over het verwachte kind. Verdriet, schuldgevoelens, ongeloof, boosheid, en een gevoel van leegte zijn veel voorkomende emoties bij een miskraam, zeker bij een vrouw.

De verwerking van een miskraam varieert sterk per persoon. De omstandigheden spelen hierbij ook een rol. Voor de omgeving is het soms niet duidelijk wat je doormaakt. Omdat het verlies voor de buitenwereld vaak onzichtbaar is kan het soms prettig zijn om met andere stellen te praten die hetzelfde hebben meegemaakt.

Hieronder staan een aantal hulporganisaties die steun geven aan vrouwen die een miskraam hebben gehad. Wij werken ook samen met psychologe Marloes Agten Zij biedt ondersteuning als je een miskraam hebt gehad. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt hier een folder downloaden over een miskraam. Het beschrijft het verloop, wat er kan gebeuren als een miskraam is vastgesteld, en welke gevoelens hierbij een rol kunnen spelen. Dit is bedoeld als aanvulling op de informatie die je al van ons hebt ontvangen op het spreekuur. Hierop kunnen altijd uitzonderingen bestaan. Bij ongerustheid of bij blijvende vragen: neem gerust contact met ons op.

Folder downloaden

Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.