tel. 038 465 92 28

Bevallen in bad  


Er over na aan het denken om in bad te bevallen? Als je thuis wilt bevallen kan dit en per 1 juni 2019 kan dit ook in de Isala klinieken als je poliklinisch gaat bevallen. Thuis kan je een speciaal bad huren en in de Isala klinieken zijn er 2 kamers met een bad beschikbaar. Het gebruik van de hoes betaal je ter plaatse (100 euro). 

Wat zijn de voordelen van een badbevalling? Het water werkt ontspannend waardoor je endorfines aanmaakt (natuurlijke vorm van pijnstilling). Daarnaast maakt het water gewichtsloos waardoor je gemakkelijk in het water kan bewegen. Ook voor de baby is de overgang van de baarmoeder naar het water rustig. 

Wat zijn redenen dat je niet in bad kan bevallen? Als er een medium risk indicatie is zoals bijvoorbeeld meer dan een liter bloedverlies bij de vorige bevalling. Daarnaast als een medische indicatie van te voren of tijdens de bevalling wordt vastgesteld waarbij een hartfilmpje gemaakt moet worden of andere risico's zijn zoals bijvoorbeeld koorts bij de moeder, bloedverlies, pijnstilling, meconium, zwangerschapsvergiftiging, grote kans op infectie bij de baby door langdurig gebroken vliezen, HIV of hepatitis dragerschap, grote kans op schouderdystocie, indicatie voor een kunstverlossing, stuitligging, meerling, foetale nood of diarree bij de moeder. 

Kijk op Water OoievaarOerbron, Bevalbad-huren, Bevalbadwezep of Bevallingsbaden voor meer informatie of het huren van een bad. 

Contact

Zwolle Zuid
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Van der Heydenstraat 6-2
8014 ZZ Zwolle
038 465 92 28

Wipstrik/Assendorp/Centrum
https://www.bakerraad.nl/userfiles/image/kijkje46.jpg
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
038 465 92 28

Assendorperdijk 70
8012 DT Zwolle

Alle contactgegevens »
Bakerraad heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor 100% van de zorg uit je basisverzekering vergoed wordt.